De eerste dagen - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Petra Nijmeijer - WaarBenJij.nu De eerste dagen - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Petra Nijmeijer - WaarBenJij.nu

De eerste dagen

Door: Petra

Blijf op de hoogte en volg Petra

12 Februari 2008 | Aruba, Oranjestad

Goedemorgen!!

Daar ben ik dan, op het zonnige Aruba!
Ik heb er inmiddels al een paar dagen opzitten! Vrijdag was het dan zover, het vertrek was echt daar! Ik had nog steeds het gevoel niet dat het nu toch echt zover was. Gelukkig sliep Rene de laatste nacht nog bij me en hebben we nog heerlijk kunnen genieten van elkaar. Hij kon helaas niet mee om me weg te brengen naar Schiphol, dus was mijn eerste afscheid al bij ons thuis in Hoogeveen. Ik vond het totaal niet leuk en ik wilde dat hij lekker met me mee ging, maar ja, helaas, dat kan niet! Back to reality Peet! De auto in en rijden maar!

Op Schiphol stond Yvonne op ons te wachten. Zij ging me ook uitzwaaien. Toch makkelijk hoor, iemand die bekend is op Schiphol bij je te hebben. We waren mooi op tijd, ik heb me ingecheckd en toen zijn we nog even wat gaan drinken.
Om 9.05 u moest ik gaan boarden, dus rond 8.20 u ging ik door de douane. Het afscheid was ook hier niet leuk! Ik had nog steeds geen gevoel dat ik nu echt weg ging voor 5 mnd. Ik wilde niet huilen, maar ja, als de een gaat, volgt al snel de ander he?!!

Door de douane, alles ging goed en dan nog wachten totdat ik kon boarden. Om 9.05 u ging de controle open en hierna moesten we weer wachten. Hoe sommige mensen het toch voor elkaar krijgen om toch zoveel vloeibare flesjes mee te nemen! Een jongen achter me had een hele weekendtas vol met flesjes! Niet helemaal oke denk ik dan. Maar goed, ook door deze controle en om 9.40 u kon het boarden echt beginnen. Yvonne had me een sms gestuurd dat zij, m'n ouders en Marianne op het panoramadek stonden om nog even te zwaaien. Toen ik door de gate liep, keek ik door de raampjes en inderdaad, daar zag ik ze staan! Heel leuk om ze nog even te zien. Nog even zwaaien en op zoek naar mijn stoel.

Gelukkig had ik mijn plaats geupgrade, wat betekend dat ik nu een comfort plaats had. Er zat nog niemand naast me en bij iedereen die binnen kwam, dacht ik ja helaas Peet, je zit niet alleen! maar er kwam niemand naast me en ik had de hele vlucht de 2 stoelen voor mij alleen. Heerlijk!
De vlucht ging erg snel, heb 1 uur geslapen en de rest lekker films gekeken. Ik had nog een kaartje van papa, mama, Marianne en Rene gekregen die ik pas mocht lezen in het vliegtuig. Erg lief en toen ik dat las, moest k toch even een traantje wegwerken. Nu zat ik echt in de lucht en was ik toch echt op weg naar een onbekend land, ik ken niks, weet niks en weet totaal niet wat me te wachten staat! Eng!! Ook had ik nog een cadeautje van Manon gekregen die ik pas open wilde maken in het vliegtuig, mijn handbagage koffer zat zo vol, dat ik maar besloot om deze uit te pakken als ik in mijn kamer was. Het engeltje staat heel mooi op mijn bureau en zal me beschermen deze tijd op Aruba :P!!

Om 15u (20u in NL) Arubaanse tijd landde ik in Oranjestad. We moesten 45 minuten wachten totdat we konden parkeren en uit konden stappen, omdat er nog een ander vliegtuig op onze plaats stond. Hilde stond in de aankomsthal op me te wachten, net als mijn collega stagiaire Yill. Ik liet Hilde weten dat ik wat vertraging had. Gelukkig wachtte ze. Eenmaal mn koffer opgehaald en door de douane geweest, kwam ik aan in de aankomsthal! Daar zag ik Hilde staan, toch top hoor, een bekende te zien op een vreemde plaats en in een vreemd land! Thnxx meid! Hilde had inmiddels Yill gevonden (die met een bordje met mijn naam mij op stond te wachten). Samen met Hilde, haar huisgenootje Kirsten en Yill heb ik meteen een Arubaanse simkaart gekocht. Het nummer mail ik wel even rond!

De koffers hebben we ingeladen in de auto van Yill en de reis naar Savaneta kon beginnen. Aangekomen op de kazerne liet Yill mijn kamer zien. Gelukkig had zij alles al geregeld voor de sleutels, mijn toegangspas en wat informatie om te lezen. Om 17u hebben we samen gegeten (wat hier allemaal erg goed geregeld is!) en rond 18.30u was ik dan echt alleen in mijn kamer (hut noemen we het hier). Het cadeautje van Manon uitgepakt (super bedankt ;)) en mijn koffer uitgepakt! Ik wist niet dat ik zoveel bij me had, haha! Ook de foto's allemaal opgehangen en om 20.30 Arubaanse tijd was ik zo moe, dat ik lekker naar m'n bed ben gegaan en meteen in slaap viel!

Zaterdag werd ik wakker rond 10u, een goede nacht gemaakt dus en gelukkig heerlijk geslapen. Eerst goed wakker geworden, lekker gelezen en gedouched. Hierna ben ik naar de supermarkt tegenover de kazerne gegaan om de belangrijke spullen te kopen (zonnebrand, shampoo, etc). Ik zou vandaag Hilde zien en heb haar gebeld hoe we het zouden afspreken. We gingen de avond lekker eten met haar huisgenoten en daarna zijn we nog op stap gegaan. Het was super gezellig en echt een leuke groep! Kirsten, Winnie, Irma (die ook Personeelsmanagement doet) en Hilde. We hebben lekker gedanst EN ik heb bier gedronken!! Jaja, misschien leer ik dat hier nog! Ik bleef slapen bij de meiden in huis en zondag zijn we zeer fanatiek begonnen met een les Yoga. Echt super leuk en daarna lekker ontspannen en ja Hilde, ik noem je ook, lekker geslapen aan het einde van de les :P!
In de middag zijn we naar het strand gegaan, wat super mooi, wit strand en mooi blauw water, een coicktail erbij en wij waren compleet. De avond hebben we samen gegeten en na het eten hebben Irma en Hilde mij terug gebracht naar de kazerne. Ik moet deze dagen echt een auto regelen, want het is best vervelend zonder auto.

Gisteren had ik mijn eerste werkdag. Om 6.30u beginnen we en om 15u zijn we vrij. Best spannend een eerste dag. Ik had met Yill afgesproken om samen te gaan ontbijten om 6u! Tja, dat betekende toch echt om 5u de wekker! Best vroeg, maar het ging goed! ;) Lekker ontbeten en op naar onze werkplek. Ik heb eerst samen met Yill een inrouleerronde gedaan. Ik moest bij iedere afdeling mezelf voorstellen en een stempel halen. ideaal, want zo leer ik meteen de afdelingen kennen en weet zo alles te vinden. De rest van de dag ben ik bezig geweest met het inlezen voor mijn opdracht. Het is echt veel wat ik moet doen, dus ik zal me niet gaan vervelen! Super leuk en ik heb er zin in!

Woensdag of donderdag komt mijn stagebegeleider vanaf Curaçao hier. Ik zal dan samen met hem en met Gina (mijn stagebegeleidster hier op Aruba) bekijken hoe ik het ga aanpakken, dat zien we dus dan wel!

Mijn kamer ziet er echt top uit. Ik heb een eigen hut, met eigen toilet, douche, 2 kasten, een groot bureau, bed, tv en een dvd speler (deze doet het alleen niet). Alle maaltijden kan ik zo bij aanschuiven, dus echt top geregeld allemaal!

Ik wil niet te vaak zeggen dat ik mensen mis, maar Rene, probeer te regelen dat je hier kan komen, want ik wil je echt graag alles laten zien!! Hihi!!! Mis je!

Mensen, tot snel en super leuk om jullie berichtjes te lezen!

Knuffel en liefs Petra!

• 12 Februari 2008 - 15:53

Pa En Ma:

Hallo Peet
    Leuk om ook zo iets van je te horen, wij kijken uit naar de eerste foto's
    Spannend allemaal.
    En over 8 weekjes komen wij je opzoeken.
    Dikke kus.
    Pa en Ma.

• 12 Februari 2008 - 16:08

Kim:

Peet, schatje!!
    Super om je bericht te lezen!!! Klinkt allemaal top, we worden al jaloers hoor. Ga er van genieten meis, en als je terug bent wil ik zeker een aantal biertjes met je drinken! :-) Hé eindelijk!!! hahaha.
    Dikke kus!

• 12 Februari 2008 - 16:56

Yvonne:

Hey pikkie!

Leuk om je verhaal te lezen!
    Ben idd erg benieuwd naar de eerste fotos.
    En wat een gedoe nog zeg daar nog 45 min. in een oververhit vliegtuig w88 tot er een plekje is... ben je er eindelijk moet je nog w88!
    Nou ben benieuwd naar je volgende verhaal :D

Kuzzz

• 12 Februari 2008 - 17:00

An:

Heee lieverd! Top verhaaltje! Eerste stapavondje en cocktails al gehad! Super! benieuwd naar wat je allemaal gaat beleven daar! take care! Liefs

• 12 Februari 2008 - 17:10

Nanneke:

Hey Peet!

Goed om te horen dat het bij jou ook top gaat! Hier op Curacao is het ook prima te doen, ;-) moet alleen nog erg wennen aan mijn stageplek!
    Wanner kom je voor het eerst naar Curacao..?

xxjes

• 12 Februari 2008 - 17:27

Rachel:

AAHHH Peetje.. Ik denk aan je! Leuk dit.. Kan ik een beetje in de gaten houden waar je allemaal mee bezig bent! Pas op he?! hihi (K) Love u

• 12 Februari 2008 - 17:40

Marianne:

Haaaaai zussie :D
    Had het meeste al een beetje gehoord en gelzen, maar super zo'n verhaal, kan me helemaal voorstellen hoe dat allemaal gaat, hihihi!
    Ben druk bezig een rollade te bakken, heb inmiddels ook wel trek, maar als ik hier zit te typen schiet die rollade ook niet erg op :D
    Verder veel ontwikkelingen hier, maar niet geschikt om te melden op waarbenjij.nu, hahaha!
    Komt wel via MSN als je tijd hebt! Hoe waren de foto's?
    Je gaat die van ons niet hier opzetten hè ;)?
    "Spreek" je snel weer!!!!
    Dikke (K) Mar.

• 12 Februari 2008 - 17:47

Rene:

hey lieverd!Wat kun jij verhalen schrijven zeg.Ik ben blij dat je het nu een beetje naar je zin hebt.Mijn msn ga ik zo snel mogelijk klaar maken plus webcam.Pas goed op je zelf.dikke kus

• 12 Februari 2008 - 18:30

Aly:

Hoi Petra
    Erg leuk om het allemaal te lezen de eerste vuurdoop heb je al weer gehad.
    Lux om een eigen onderkomen te hebben we zagen je al in een stapelbed of zo!
    Volgens mij gaat het allemaal lukken die 5 maanden zijn zo voorbij
    Heel veel plezier!!!

liefs, Aly Jan Jorne en Tiemen.

• 12 Februari 2008 - 19:08

Hilde:

En WAAAROM nou weer mijn slaap verhaal... kon er echt niets aan doen.... OVERMACHT van een late avond, te veel bier en een lekker zacht comfortabel yogamatje..... :(

Maar meid, leuk verhaal, kom er vaak in voor hahaha :P

Ff snel auto regelen dus en van het weekend kom je gewoon weer langs, gooi de rest er gewoon uit!!!

Dag lief weekend-adoptie-kindje ;)

Kuss

• 12 Februari 2008 - 21:31

Joske:

Hey meis,

Super om te lezen dat het allemaal goed met je is. Geeft mij ook weer meer zelfvertrouwen om gewoon te gaan haha!! Kijk al weer uit naar je volgende verhaaltje! succes!! liefs

• 12 Februari 2008 - 22:09

Hennie:

Zo ben je er nog en zo ben je al op aruba!Stom van de mollebonen, hé? Geniet van alles en veel succes met je opdracht!
    Groetjes, hennie (en wijbrand, staat nu naast me, hij wil naar bed. - ik ook)

• 13 Februari 2008 - 13:01

Marian Hollander:

He Petra, wat ontzettend leuk om je belevenissen onderweg en daar te lezen. Ik wens je een hele fijne tijd en geniet er lekker van. Groetjes Marian

• 13 Februari 2008 - 14:53

Hellenie:

he jammie jammie,
    leuk om te lezen...
    ik zal deze site vaak checken..
    waar zit je precies in savaneta?
    x

• 13 Februari 2008 - 15:57

Rolieke:

Wat leuk dat je op Aruba stage gaat lopen! Super! Je zult er vast en zeker een gave tijd beleven!!
    Heel veel fun en ik ga je verhalen volgen!

xx Rolieke

• 13 Februari 2008 - 18:36

Elise:

Hoihoi

Je hele verhaal gelezen, zo ga je wel een super leuk dagboek bijhouden!

In elk geval heel prettig dat je eerste dagen zo lekker verlopen zijn, nou dat de komende maanden volhouden, en dan vliegt de tijd, en zeg je tegen de tijd dat je weer naar NL gaat, moet ik nu alweer terug!!!! haha

Ik wens je onwijs veel plezier en succes!

groetjes elise

• 14 Februari 2008 - 12:29

Marjolein:

Hey meis,

lekker zeg! Klinkt allemaal errug leuk en goed geregeld!! Als ik een nieuwe dvd-speler kom brengen, mag ik dan bij je overnachten?:D

suc6 daar!!
    Liefs Marjolein

• 14 Februari 2008 - 14:04

Marie-Anna:

Hey lieverd ik lees nu pas je mailtje.. ben eventjes niet in groningen geweest hahaha ;)
    Zo te horen heb je het al wel naar je zin daar! Erg leuk om je verhaal te lezen!! ben echt jaloers op je maar dat wet je al :P haha..
    Spreek je snel schat!!

xxx

• 14 Februari 2008 - 15:14

Tom En Manon:

He Peet,

Super leuk om je verhalen te lezen. Wij krijg nu ook al zin in in de vakantie, hihi! Trouwens heerlijk dat je niet hoeft te koken!

Geniet er maar lekker van.

X Tom en Manon

• 18 Februari 2008 - 21:33

Alja:

Hey Peet
    Hier ff een berichtje van je schoonzusje. Je moet lekker genieten hoor..Zorg dat je het lekker na je zin hebt daar. De tijd vliegt dan voorbij. Lief he van die bloemen?
    Ik vind het leuk om je mail te lezen. Zo kunnen we je daar een beetje volgen. Ik zal je zo nu en dan ff een berichtje sturen. Alles gaat hier prima. Liam ons zoontje is net een jaar geworden. Groot feest joh. Het gaat echt super snel. Donderdag komt de makelaar bij ons langs, we willen graag weer naar Peize te wonen. ivb met oppas enz.
    Nou peet doe je best daar en nogmaals genieten hoor.. Doei dikke kus Alja