2e week Curaçao!
Door: Petra
Blijf op de hoogte en volg Petra
04 Maart 2008 | Aruba, Oranjestad
Lieve mensen,
Hier weer even een update vanaf Aruba!
Ik ben gisteravond weer veilig geland op Aruba! Mijn tweede week op Curaçao was nog meer genieten dan mijn eerste week. Je leert steeds meer kennen, de weg, de mensen, de werkwijze, etc! Dus voor mij jammer dat ik weer terug moest naar Aruba, maar hier volgt mijn verhaal:
Waar ik in mijn vorige bericht ben geëindigd weet ik niet precies. Maar ik begin bij vorige week vrijdag.
Vrijdagavond 22 feb hadden wij een feestje bij de Manschappen op de basis. Dit is het café van de basis en af en toe wordt hier een feestje gegeven. Dan betaal je 25 gulden en kun je heel de avond gratis drinken en wat eten. Annemarije en ik hadden 2 meiden (Mieke en Stef die wij kennen van het beklimmen van de Cristoffelberg) uitgenodigd die die zondag erop weer naar het koude Nederland zouden vertrekken. Toen zij er waren, zijn wij met z'n allen vertrokken naar de Manschappen. Toen we aankwamen moesten wij uiteraard goed gecheckt worden. Tja, er komen 6 nogal onbekende dames zomaar binnen! Na even wat te drinken gehaald te hebben, hebben we het onszelf buiten op het terras gezellig gemaakt en hebben we hier een topavond gehad! Toen de lampen aan gingen, hadden wij nog geen zin om naar bed te gaan, dus besloten we mee te gaan naar Cinco, de kroeg/ discotheek die naast de basis ligt. Hier was het ook erg gezellig en na ook hier wat gedronken én gedanst te hebben, zijn we toch maar vertrokken naar onze heerlijke bedjes!
Zaterdag zijn we naar het strand Cas Abao gegaan. Tamara, Annemarije, Ukie, Toya en ik hebben hier een heerlijke middag gehad! Weer lekker wat verkleurd! Hierna zijn we gaan douchen en uit eten geweest. Uiteraard weer naar het Wilhelminaplein, waar wij inmiddels al vaste klanten zijn! maar het eten is hier echt super goed én goedkoop :P!!
Ik was de enige van de groep die wilde stappen, dus ja, wat doe je dan? Alleen of toch maar op de basis blijven? Ik koos voor het laatste en heb heerlijk mijn bed opgezocht. Zondag zijn wij naar het naastgelegen zwembad gegaan, omdat we allemaal weer redelijk rood waren, dus we wilden even rustig aan doen. Omdat we zaterdag niet veel gedaan hadden, vonden Annemarije en ik dat het een goed idee was om naar Wet&Wild te gaan bij Mambo. Dit was een erg geslaagde avond met veel dronken mensen! Echt heel grappig! Deze avond kwam ik ook Femmie tegen, een vriendin van Esther, wij hebben even lekker gekletst over de eerste dagen Curaçao en Aruba! We spraken af dat we contact zouden houden en zaterdag naar het strand zouden gaan!
Maandag begon onze nieuwe werkweek. Pff, de wekker ging weer om 5.45, ik kan er toch niet aan wennen! We hebben drukke dagen, dus wij vonden dat het tijd werd om een planning te gaan maken wanneer we zouden gaan shoppen :P
Dinsdagmiddag was het dan zover! Annemarije, Tamara, Desiree en ik hebben de winkels onveilig gemaakt en Anne en ik hebben de nodige winkels weer leeg geshopt! 2 paar schoenen, een paar slippers, wat truitjes, een jurkje en 2 sportsetjes! Jaja, geld uitgeven kan Peet ook op Curaçao. Hoe kan het toch dat mensen zeggen dat je hier niet kan shoppen??!! Ik kan zeggen dat ik het hier totaal NIET mee eens ben, goed zoeken en je vind het juiste! Misschien komt het wel doordat ik Petra heet??? Ah, dat zou het zijn!!
Vrijdagavond was het de avond van mijn afscheidsfeestje. We zijn heerlijk naar een tapasrestaurant geweest en hier hebben we ons met z'n 6-en heerlijk vol gegeten! Mét lekker Pina Colada thee! Genieten!
Na het eten zijn we doorgereden naar Jan Thiel, hier was een feestje voor alle stagiaires op het eiland. Echt top en dit was erg gezellig.
Zaterdag zijn we naar het mooie strand Porto Marie geweest, echt genieten hier! Onderweg hier naartoe hebben we de nodige regendruppels gezien, dus we waren bang voor een regendag. Aangekomen op het strand, druppelde het nog wat. We zijn eerst even wat gaan eten en hierna hebben we super genoten van de zon! Tijdens deze middag was er zelfs nog een trouwerij op het strand, erg leuk om te zien hoe dit er uit ziet!
Zaterdagavond was het zeker tijd voor Mambo! Ukie, Tamara, Femmie, Juun, Tom, Maud, Floris, Annemarije en ik waren wel weer in voor een goed feestje en hebben onze strandslippers ingeruild voor onze stapslippers ;)! Wat een topavond was het zeg!
Op een gegeven moment wilde men naar huis, maar ja, het was mijn laatste avond op het eiland en Anne en ik hadden al de nodige biertjes gehad, dus wij hadden nog geen zin om naar huis te gaan! Frank wilde ons wel naar huis brengen (Thnxx), dus Anne en ik zijn nog gebleven! Een avond om niet meer te vergeten! Helemaal top!
Zondag was het eigenlijk voor ons de hoogste tijd om goed uit te slapen, maar omdat ik terug ging naar Aruba, vonden we het zonde van onze tijd, dus de wekker gezet en rond 12 u lagen we op het strand. Juun en Tom waren er ook, net als Ukie en haar tweelingzusje Marja met haar vriend Nick. Ik heb nog 3 uurtjes genoten op het strand van Mambo, we hebben nog even wat gegeten en hierna zijn we naar de basis gegaan om nog even te douchen, de laatste spullen te pakken en te vertrekken naar het strand!
Het afscheid viel me zwaarder dan ik gedacht had, op het strand begon het al bij Ukie, ik wilde echt niet weg en zo'n topper achter laten wilde ik al helemaal niet! Maar ja, het moest! Ook op het vliegveld, gadver, Anne, ik mis je nu al weer! Gelukkig komen Annemarije en Ukie samen een weekend naar mij toe, over 3 weken is het al zover!! Kunnen we weer lekker genieten en kan ik hun Aruba laten zien!
De vlucht ging goed, het was super warm in het kleine vliegtuig. Het is zo'n klein vliegtuig, dat je alle kleine windjes voelt, echt te gek! Dat is pas echt vliegen!
Aangekomen op de kazerne heb ik mijn koffer en handbagagetas uitgepakt. Op Curaçao moest ik echt een nieuwe handtas kopen, omdat ik te veel gekocht had en het zonder deze tas echt niet had gered! Ik had mijn handbagagekoffer meegenomen en niet mijn grote koffer, dus ja eigen schuld! Maar ja, ik kon ook niet weten dat ik 2 weken zou blijven natuurlijk ;)!
Vanchtend ging de wekker weer om 5.15 u, nog erger! Mijn ogen wilden niet open, maar ja, helaas, de wekker tikt wel door, dus ik moest echt gaan douchen! Naar Yill en om 6.05 u zaten wij alweer aan het ontbijt!
Na de lunch was het tijd om mijn post op te halen! Helemaal top! Zoveel kaartjes en pakketjes heb ik nog nooit in één keer gehad! 8 kaartjes, 3 pakjes en de kalender die ik Rene heb gegeven voor valentijn (had ik ook voor mezelf besteld) lagen op mij te wachten! Na het werk heb ik eerst boodschappen gedaan, de was gedaan en hierna eten. Na het avondeten heb ik alle kaartjes opgehangen, de pakketjes opgehangen en wat zaken regelen op internet! We hebben eindelijk internet oin de hutten, dus dat is echt beter!
Ik vind dat ik wel weer genoeg aan jullie heb laten weten, hihi! Nu is het tijd voor jullie....... :D
Jaja, lezen zegt even wat achter laten :P
Als laatste wil ik mijn schatten op Curaçao super bedankt voor de geweldige tijd! Jullie zijn toppers! Ik zie jullie weer als ik weer een week naar Curaçao ga, wat als het goed is op de planning staat!
Maar eerst genieten van de gedachten dat 21 maart Ukie en Anne komen (genieten!!), 28 maart Ilse en John (ik ga jullie mailen en we contacten over wanneer ik jullie zie!) 4 april papa, mama en Marianne (heerlijk om jullie weer te zien), dan 4 mei Rene (3 weken, echt super!!) en 19 mei Marie-Anna en Christal (top dat jullie komen! :D)!!
Uitkijken naar een aantal mooie bezoekjes dus! De maand juni heb ik nog vrij, dus dan heb ik genoeg tijd om mijn opdracht af te maken :P
Mensen, super bedankt voor al jullie lieve berichten!
Voor degene die mijn adres niet hebben, hier nogmaals:
Petra Nijmeijer
Stagiaire MSKSAV
Napo 400
3509 VS Urecht
(op de post kan gewoon een NL postzegel!)
Super knuffel en kus vanaf het zonnige Aruba, Peet
Hier weer even een update vanaf Aruba!
Jaja, lezen zegt even wat achter laten :P
Mensen, super bedankt voor al jullie lieve berichten!
Voor degene die mijn adres niet hebben, hier nogmaals:
Petra Nijmeijer
Stagiaire MSKSAV
Napo 400
3509 VS Urecht
(op de post kan gewoon een NL postzegel!)
Super knuffel en kus vanaf het zonnige Aruba, Peet
04 Maart 2008 - 07:53
Hellenie:
he lieverd,
leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt....
ik ben echt jaloers op je, heerlijk daar!!
nog heel veel succes en ik hou je in de gaten ;p!
xxxx -
04 Maart 2008 - 08:58
An:
heeej meissie! idd echt top dat je je zo vermaakt daar! t lijkt me een grote superholiday! super dat rene je op komt zoeken jah! have fun! enne succes met die wekker! ;) Echt te vroeg! Kusj -
04 Maart 2008 - 11:21
Mama:
Hallo Meid
Leuk om weer iets te lezen , en geweldig dat je het er na je zin hebt.
Bedankt voor je kaartje.
Nog even en dan kunnen we samen genieten op Aruba.
Ga alvast maar op zoek lekkere eet tentjes.
Groeten en een dikke kus Ma
04 Maart 2008 - 13:15
Hilde:
Hee Peet,
Geweldig verhaal weer! Lekker om je weer terug te hebben! Morgen gaan we knallen in de plaatselijke skihut! ;)
Kusje -
04 Maart 2008 - 19:39
Pa:
moi,mooi dat je het zo naar je zin hebt gehad en nu maar hopen dat het net zo goed bevalt op Aruba en dat de biertjes net zo goed zullen smaken als je maar wat voor ons over laat.Tot later xxxxxx -
04 Maart 2008 - 19:54
Zusss:
Heee lieverd!
Wat weer een super verhaal om te lezen!
Geweldig wat een feestjes daar, dan is dat vroege opstaan echt een crime, hihihi!
Wel wat energie bewaren hoor, wij moeten natuurlijk ook stappen als ik daar ben met pa en ma :D
En vooral shoppen, dus alvast de winkels voorbereiden dat je zus ook nog komt binnenkort! Hihi.
(kan zijn dat ik dit als eens ergens anders heb getypt, maar beter 2 keer dan niet)
Leuk ook om van iedereen de reacties te lezen. Iedereen typt hetzelfde en ik kan niet anders dan me daar bij aansluiten.
Ik ben nog steeds jaloers. Niet zozeer op het vroege opstaan, maar meer op de rest daar om heen!
Ik zal nu je foto's nog ff gaan bekijken, heb ik nog niet eens gedaan want ik wilde eerst ff reageren :D
Dikke kus uit Assen..... -
05 Maart 2008 - 09:07
Manon:
He meis,
Super om je verhalen te lezen en te horen dat je het zo naar je zint hebt. Krijg al helemaal zin in mijn eigen vakantie, hihi! Heerlijk om te horen dat je zo aan het feesten bent.
Geniet er maar goed van.
X non -
05 Maart 2008 - 11:09
Kim:
Yoo Peet, Leuke foto's! Nog steeds helemaal een feestbeest dus. Wel bagger dat je zo vroeg moet opstaan... kan Peet dat niet even anders regelen? :-)
Morgen ga ik een lang weekend met mn mams naar Istanbul, ben benieuwd! Heb er iig heel veel zin in. Pim zit nu op Bali en heeft het ook erg naar zijn zin. Alles top dus! Trouwens moet er niet aan denken als ik je meer dan anderhalf jaar niet ziet.... snik snik snik..... Dikke kus!!! -
05 Maart 2008 - 11:22
Annemarije:
Lieverd,
ik mis jou veeeeeeeeeeeeeel meer dan jij mij!! Vond het echt super gezellig dat je twee weken bij mij hebt 'gewoond'. Vond het helemaal super!! Ik hoop dat 14 maart gaat lukken, kunnen we dan weer gezellig samen zijn... (dan maken we Aruba onveilig)!!!!
Love you
xxxxx -
05 Maart 2008 - 12:03
Yvonn:
hey meissie
Leuk om je verhalen elke keer te lezen! En.... Eindelijk fotos!!! ;)
Woehoeee
maar zoals ik gister ook al in de sms zei ik stuur je binnenkort wel weer even een mail!
En wat leuk dat rene ook komt!!
Nou dikke kussss (k) -
08 Maart 2008 - 08:39
Bart:
Wat een feest!! Bij mijn stage in Suriname was dat niet zo, kei en keihard werken... hahahaha Nee geintje!
Echt te mooi zo'n stage of niet? Heb je al leuke dingen bij de marine gedaan?
Ik heb het druk hier, dat wil je niet weten. In vijf weken tijd ben ik 2 dagen vrij geweest. De "co tijd" is net afgelopen, 6 dagen lang, 19 uur per dag fysiek en mentaal aangepakt worden. Ik ben fysiek echt helemaal kapot gegaan (net zoals de rest van me peleton), de helft is nu geblesseerd :S
EN, ik heb gister me diploma opgehaald! Whoehoe :D
Topper, geniet van je mooie tijd in het paradijs!!!