Terug op Aruba, de 4e week - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Petra Nijmeijer - WaarBenJij.nu Terug op Aruba, de 4e week - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Petra Nijmeijer - WaarBenJij.nu

Terug op Aruba, de 4e week

Door: Petra

Blijf op de hoogte en volg Petra

11 Maart 2008 | Aruba, Oranjestad

Bon nochi dushi's!!

Het is maandagavond 18.50 uur en ik zal mijn vierde week van mijn avontuur gaan beschrijven.
Het was weer wennen voor mij om terug te zijn op Aruba. Het is raar, niet mijn vertrouwde mensen om me heen die ik allemaal had leren kennen op Curaçao. Ik had het gevoel dat ik opnieuw mezelf moest laten zien op Aruba. Het is ook logisch, ik was hier immers nog maar één week geweest. Mensen die zich opnieuw wilden voorstellen, dat was allemaal niet nodig ;)!

Maandag, dinsdag en woensdag waren normale werkdagen. Woensdagavond is het ladies night in The Paddock, dus besloten Mariska en ik hier naartoe te gaan. Mariska is het nichtje van Rene. Super leuk om even alleen met haar te zijn en lekker te kletsen en het hebben over echt vrouwendingen, nee ik zal hier niet alles gaan beschrijven! :P
Ik heb deze avond eindelijk mijn eerste cocktail gehad! Heerlijk! De foto hiervan zal ik even toevoegen aan mijn verhaal! De fam. Kuiper heeft deze al gezien ;) Het is mooi om te zien dat Mariska een aantal dingen echt hetzelfde heeft als mijn schat, tja, het is niet voor niks familie he?!
Rond 12u besloten we terug te gaan, omdat toch onze wekker weer af zou gaan om 5.15 uur! Bijna bij de kazerne zag ik een kat nog net voor onze tegenligger langs rennen, ja hoor, BOEM! Au, bah, gekraak: SCHRIK....!!!! Hmm, gadver, dat was toch echt een kat die we overreden! Bij de kazerne hoorden we een plof en dat was de nummerplaat van de auto van Patrick en Mariska. Uitgestapt om deze op te halen en de verdere schade te bekijken. Een kleine scheur achter de nummerplaat, gelukkig bleef het daar bij! Maar wij waren geschrokken! De eerste gekke ervaring meegemaakt.

Donderdag heb ik mijn introductieles gehad in de sportschool van de kazerne. Zonder zo'n les mag je niet sporten namelijk. Nu kan ik dus heerlijk sporten! Hier vrijdagmiddag nog even gebruik van gemaakt. Samen met Yill even gesport. Om 16 u had ik afgesproken om met Yill, Alice en Leonie naar de supermarkt te gaan om wat dingen in te slaan voor het weekend. Vanuit de supermarkt zijn we naar naar een Taco "restaurant" (a la Mac Donalds) gegaan en hier een wrap gegeten. Vanaf hier terug naar de kazerne en toen kwamen Alice en Leonie met het idee om te gaan hardlopen. Prima idee, wij onze sportkleding aan om voor de tweede keer deze dag ons in het zweet te werken! Met zn 4en hebben we een rondje kazerne gedaan! Douchen en hierna hebben we met zn 4en een film gekeken in de kamer van Alice, een gezellige dag dus!
Na het hardlopen besloten we dat we nu om de dag gaan hardlopen en het steeds verder op te bouwen!

Zaterdag had ik met Patrick en Mariska afgesproken om een rondje Aruba te doen. Patrick moest eerst lessen en Maris kwam in deze tijd bij mij. Wat gekletst en hierna Patrick opgehaald. Naar hun huis (super mooi ;)) en van hieruit door naar Oranjestad om hier te lunchen! Vanaf hier zijn we doorgereden naar The Lighthouse (de vuurtoren) van Aruba. Super mooi uitzicht vanaf hier, je kunt vanaf dit punt heel Aruba bekijken! Vanaf de vuurtoren zijn we doorgereden naar het strand! Nog even 2 uurtjes zon meepakken!
Zaterdagavond ben ik met een groepje van de kazerne naar Oranjestad geweest. Erg gezellig, maar het was rustig. In de stad ook de meiden van Oranjestad weer gezien! Er zit een nieuwe discotheek hier, hier wilden we ook nog naartie gaan, maar helaas stond hier weer een hele lange rij, dus besloten we maar om naar huis te gaan. Top om hun even weer gezien te hebben. Als ik een auto heb, ga ik ze weer vaker opzoeken :D!!! (K)

Zondag zijn Maris, Pat en ik rond 14 u naar het strand gegaan! Genieten!! Mijn hoofd is nu alleen wel zo rood als een kreeft, verder niet echt verkleurd. vanaf het strand hebben we even wat eten opgehaald, Fried Rice, echt heerlijk!!! Gegeten, douchen en om half 8 waren Patrick en Mariska weer hier omdat we naar de film zouden gaan!
Wat een geweldig mooi stuk van het eiland, het noorden van Aruba!
De bioscoop zit hier in een soort centrum, een fontijnenshow en allemaal gezellige eettentjes en winkeltjes! Hier kan ik mij wel vermaken voor een tijdje ;)! We zijn naar de film Semi Pro gegaan, echt leuk! Gelachen en vanaf hier terug naar de kazerne om lekker mijn bedje weer op te zoeken!

Vandaag is mijn vijfde week alweer begonnen! Inmiddels heeft Rene zijn reis ook geboekt, echt zo super dat hij ook komt! Van 4 tot 18 mei is hij 2 weken bij mij! 2 weken lang van elkaar genieten! Ik kan nu al niet meer wachten! Bij alles wat ik zie denk ik: dat wil ik Rene laten zien, als Rene hier is, wil ik daar en daar eten, naar dat strand en de avond met hem daar eten! Gezonde spanning en een beetje voorbereiding mag toch best?!

Annemarije komt as. vrijdag al bij me en Ukie komt dan volgende week donderdag! Annemarije kent het systeem inmiddels beter dan mij, omdat zij alle vergaderingen etc. meemaakt en ik niet. Zij legt mij dus het een en ander uit en zo kan ik ook weer verder werken! Langzaamaan komt het allemaal wel goed met ons project ;)

Mensen, ik mis jullie allemaal! De gewone dingen vooral! Nog 4 maanden, als de tijd zo snel voorbij gaat als de eerste maand, dan ben ik in een zucht weer thuis!
Nu nog even niet! Ik heb nog veel te onderzoeken, te ontdekken, mee te maken, nog veel bezoek, nog een tijd om te genieten!

Vandaag sprak ik met de tandarts van hier en hij gaat t/m eind maart naar Curaçao. Hij vertelde mij dat zijn auto hier dan maar staat. Ik mag zijn auto lenen tot eind maart, echt helemaal geweldig! Verder ben ik al druk met onderhandelen met verschillende autozaken! Vanaf eind maart heb ik dus ook wel een auto! ;)

Super zoen en een warme (30 graden) en zonnige (misschien wel 35 graden) knuffel van Peet ;) :)

• 11 Maart 2008 - 01:58

Mariska & Patrick:

Wat kun jij leuke verhaaltjes typen haha.. vooral met die kat :| wow ja daar zijn we echt van geschrokken! En die kat?? die was opeens verdwenen kan me niet voorstellen dat ie het overleefd zou hebben.

Het weekend was super gezellig!!;)
    Doen we nog vaak over!!

Nou meid.. tot morgen gezellig samen fitnessen hihi. Even weer fanatiek doen!;)

Kussie :)

• 11 Maart 2008 - 07:03

Irma:

Hay Peet,
    Je geniet volkomen. Zeker blijven doen. Ik heb ook het gevoel dat de tijd vliegt. Maar dat komt doordat je naar je zin hebt. Ik heb geen spijt dat ik naar buitenland ben gegaan. Jij vast ook niet. Een super ervaring. Trouwens heb jij iets gehoord hoe we die intervisie gaan doen? Heb mijn plan van aanpak gestuurd maar niks op terug ontvangen.
    We spreken elkaar snel weer. Succes en feest ze....

Groetjes van,
    Irma

• 11 Maart 2008 - 09:23

Geziena:

hallo petra. hoe gaat het.ik geloof dat je het aardig naar je zin hebt en dat je zo goed met patrick en mariska op kan schieten is al helemaal leuk.nog bedankt voor die prachtige foto van jullie beide.hij staat hier te pronken op de kast,en ik zeg tegen iedereen dat is mijn schoondochter en mijn nicht.rene gaat weer aan het werk.ik had twee zieke mensen in huis want ook Lammert had de griep.morgen komt Liam weer en donderdag komt Estelle ook voor de eerste keer want Marina moet dan ook weer aan het werk.Het zal voor haar ook even weer wennen zijn maar ook voor mij want dan pas ik voor het eerst op twee kindertjes.rene is al weer aan het overwerken,uren kweken noemt hij dat.nou petra ik ga maar weer eens aan het soppen want als mijn kleinkinderen komen dan komt dat er niet van gr aan mijn fam en geniet nog maar want voor je het weet is het voorbij.rene heeft het ook steeds over Aruba Ik gun jullie het ook zo he deze twee weken. nou groetjes hoor.

• 11 Maart 2008 - 15:17

Mama:

Hallo Peet
    Wat fijn om te lezen dat het goed met je gaat, ben ik blij om.
    Wij hebben super veel zin om daar van alles te gaan zien, en natuurlijk samen met jou daar te zijn.
    Succes met je studie,en niet te vergeten genieten van je vrije tijd.
    Dikke kus van mij.

• 11 Maart 2008 - 18:54

Kim:

Leuk om weer wat over je leven in Aruba te lezen. Fijn dat je het nog zo naar je zin hebt! Maare het nichtje van Rene.. mm ik snap het niet helemaal Peet. Leg eens even uit :-) :-) Wel goed op de hoogte houden hoor ;-)
    Succes en plezier met alles! Kus

• 12 Maart 2008 - 09:37

Anne Gre:

Heeeeej Peet! Hoe issie daar? Niet te veel van die mooie verhaaltjes sturen he ;) jarloerssss! ik daarintegen heb het echt MEGA druk en heb echt ff een MEGA dip! Snotterdesnotter, maar gelukkig lekker 2 dagen vrij! (maar t regent en stormt hier :P)
    Wanneer meeten we ff? Skyperdeskype! MEga Kus! (l)

• 12 Maart 2008 - 14:46

Alja:

Hay Peet
    Wel leuk hoor dat je goed met mijn nichtje op kan schieten. Toevallig he dat het allemaal zo gaat? Leuk voor je hoor. Ben ook blij dat je het zo naar je zin hebt en dat de tijd snel gaat...Ik zit momenteel op mijn werk dus moet weer verder. Ik dacht fff snel kijken hoe het met Peet is. Nog heeeel veel plezier hoor. Dikke kus Al

• 12 Maart 2008 - 16:13

Manon:

He meis,
    Super leuk dat jij het zo naar je zin hebt. En wat ben je fanatiek aan het sporten! Super goed, volhouden he!

X non

• 13 Maart 2008 - 19:52

Zussss:

Hee lieverd!
    :D
    Super om je ff te horen gister toen ik bij pap en mam was!
    Wat heb je weer een leuk verhaal geschreven!
    Het is bijna alsof ik het je hoor vertellen, geweldig ;)

Gaaf dat je een auto tot je beschikking hebt, al zit er dan geen dak meer op en geen radio in, hihi. Je kan iig lekker rijden! Luxe hoor!

Heb jij al zulke connecties dat je kunt uitvissen wat het kost om naar 1 van de andere eilanden te gaan? (boot of vliegtuig) Lijkt me namelijk wel gaaf!

Spreek je snel weer!!!

Dikke (K) zussssssssssss

• 16 Maart 2008 - 09:16

Bart:

Whoooeeei, klinkt weer erg goed allemaal!

Het is daar gewoon ruim 30 graden. Ik moest vorige week nog om 4 uur 's nachts door de grachten van het kasteel zwemmen (met me kleren en kisten aan) terwijl de temperatuur niet echt plazant was. hahahahaha Wat een verschil! :P

Wanneer doen we een uitwisseling van de Marine en de Luchtmacht? Spreken wel op Aruba af dan! Lang leve de dienstreizen... hahaha

En geloof mij maar dat die overige 4 maanden ook voorbij gaan vliegen. Time flies when you're having fun!

• 24 Maart 2008 - 13:19

Pa En Ma:

Hallo Petra
    Hier vanuit een wit Hoogeveen.
    Ja je leest het goed het heeft hier gesneeuwd.
    Groetjes en we zijn heel snel bij je.
    Kus van ons.

• 24 Maart 2008 - 20:07

Alja:

Hoi Peet
    Hoe gaat het nu met je? Heb je het nog naar je zin? Nog ff volhouden.. je ouders zijn bijna onderweg. Ik geloof dat Rene nog naar ze toe gaat woensdag..Veel plezier x Alja

• 24 Maart 2008 - 20:18

Marina:

Hey Petra,

Hoe is het? Wat gaat de tijd snel he? Je zit er alweer aardig wat weekjes. Hier gaat het goed hoor. Dit word mijn 3de week werken alweer..vind het wel weer leuk hoor, wel last van mijn voetjes, die moeten even weer wennen aan het lange staan..leuk dat je zo goed met mn nichtje op kan schieten, altijd gezellig! Rene heeft echt super veel zin om te komen..heerlijk! Ben stiekem wel een beetje jaloers hoor..Het weer hier is echt heel anders..kou, regen en sneeuw. We hadden vandaag een witte 2de paasdag!! Heel apart! Nou meid, tot horens weer..zal Estelle haar flesje even geven. Doei en de groetjes aan mn nichtje.

xxxx marina